Tålamod är en dygd

12.08.2017 kl. 14:55

Vi skriver 12 augusti idag. Det skulle vara varmt och soligt...det är hyfsat varmt, men solen ville inte visa sig idag...eller jo..men molnen var ännu mera ivriga.

Jag struntar i vädret just nu. Jag struntar i det faktum att det har varit, vädermässigt, en dålig sommar för en som älskar hetta och sol. Jag vet att jag ska jobba en vecka till och sen får även jag min sommarsemester. Fem veckor. Smakar på det ordet.
Kommer att gå i ett huj, det vet jag.
Anledningen till att jag struntar i vädret är för att jag åker tre veckor till Alanya. Jag kommer att få min beskärda del av både sol och värme där och ska supa in varje liten d-vitamin för att orka med en vinter.
Jag har inga direkta planer för resan, annat än att sola, bada och äta gott. Andra veckan kommer min partner in crime dit och stannar i två veckor, riktigt roligt att hon bestämde sig för att komma också.

Jag kommer att älska att vara där i tre veckor, mest för att det inte finns några planer och lugn och ro och många skratt är det jag behöver.
Jag har en sak outforskat där och det är Green Canyon och jag fick en så sjukt bra deal på den utflykten så jag kan inte låta bli. Sen har jag en viktig tatuering att fixa..men that´s it. Inget annat än att guppa på en luftmadrass i Medelhavet.


För mig är den här resan lite farewell and goodbye Alanya..det blir min sextonde gång och även om jag tycker att Alanya är mitt andra hem, för det gör jag..så känner jag mig lite mätt just nu.
Jag har träffat massor av fina människor under åren som gått, vissa har blivit mina vänner, vissa trodde jag var vänner och vissa är bara ytligt bekanta. De jag räknar till mina vänner, de bär jag med mig i hjärtat och fortsätter ha kontakt med. De andra tackar jag för "tiden som varit" och raderar ut mitt liv.

Jag har upplevt en massa galenskaper i Alanya, sett mycket...saker jag velat se och saker jag inte velat se. Jag har sett hjärtliga saker och jag har sett rävspel och falskhet. Jag har skrattat, jag har gråtit, jag har bannats och jag har himlat med ögonen. Inget annat ställe jag har besökt har varit sån källa till drama och underhållning som Alanya.

Inget annat ställe har heller bjudit på sån gästvänlighet eller så fina vyer som Alanya. Underbart vackert. Jag rekommenderar alla att resa dit, ni får garanterat en underbar upplevelse.
Men jag är mätt och behöver uppleva nya saker nu. Åtminstone i nåt år framåt, jag kommer att komma tillbaka..nån dag.

Nu ser jag framemot att besöka London, Budapest, Paris, Cypern, Grekland..you name it. Världen. Den står ju vid mina fötter redo att utforskas vidare. :)

Jag vet inte hur framtiden ser ut. Vet inte vad som händer när min semester är slut. Sitter här med ansökningsblanketter till skolan framför mig. Funderar om detta är rätt val. Jag trivs med mitt arbete, men jag kan inte heller fortsätta som det är just nu. Måste gör nåt annat då...därav skolpappren..men är det rätt inriktining?
Kunskap är inte tung att bära, jag kan alltid studera nåt annat. Men att studera är inte ekonomiskt lönsamt, det är mindre pengar..betydligt mindre pengar i månaden och räkningar har en tendens att dyka upp i postlådan varje månad.

Jag vet inte vad som händer...jag borde inte stressa över det..men tålamod är ju som sagt inte min starka sida. Jag behöver ha svar serverat åt mig och blir galen av att inte ha det.Tålamod - Patience.
Tillit - Faith.

Det som ska stå på min tatuering.

Tillit att veta att allt ordnar sig och tålamod att ha en bra attityd och leva livet medan man väntar på det.

Där har ni orsaken varför det ska finnas på min tatuering. Mina två största problem i livet. Brist på tillit och tålamod.

Tålamod är en dygd, varför kan inte "heti niinku strax" vara en dygd istället...

//Beanie

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:Anita Snellman

Jag är en tjej i mina bästa år, eller det är egentligen i år som mina bästa år börjar! Jag är en bloggveteran men ändå nybörjare. Jag skriver om allt och ingenting.
Rakt, ärligt, hårt och mjukt.
Jag har de snällaste och vackraste blåa ögon ni sett, men bakom dem
lurar en dramaqueen.

Bor i Sandsund, med min finaste Golden Retriever, Jessi

Kategorier

Senaste kommentarer

11.05, 04:23Det är pengarna som snackar... av Mr Kellie
12.02, 16:09Då goda råd blir dåliga av Katri
14.08, 21:22Folkilsk av Katri
30.07, 11:23Inget kommer gratis av KK